Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení REACT – EU 98 – Laparoskopické vybavení pro Krajskou zdravotní, a.s., Část 5. - Artroskopická sestava Nemocnice Litoměřice, o.z.
Odesílatel Michal Kubiš
Organizace odesílatele Krajská zdravotní, a.s. [IČO: 25488627]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 10.08.2023 10:21:30
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážený dodavateli,

k Vašim dotazům uvádí zadavatel následující:

Ad 1) Zadavatel trvá na technologii úzkopásmového (spektrálního) selektivního barevného zobrazení.

Ad 2) Zadavatel trvá na požadavku jednoho kombinovaného přístroje, který obsahuje shaver, pálení a duální pumpu, kdy toto řešení usnadňuje obsluhu a zkracuje operační čas.

Ad 3) Zadavatel trvá na požadavku kombinované motorové ručky jak je popsáno v zadávací dokumentaci, kdy toto řešení umožňuje použití shaveru a pálení a ovládání pumpy bez nutnosti výměny koncového nástroje.

Ad 4) Zadavatel trvá na požadavku kombinovaného pedálu, jak je popsáno v zadávací dokumentaci, který umožňuje ovládání a nastavení shaveru a pálení a ovládání pumpy bez nutnosti zapojování dalších pedálů k jednotlivým odděleným přístrojům.

Ad 5) Zadavatel trvá na požadavku jednoho kombinovaného nástavce, jak je popsáno v zadávací dokumentaci, kdy toto řešení usnadňuje obsluhu a zkracuje operační čas.

Ad 6) Zadavatel trvá na požadavku použití jednorázové kazety pro přítok a odtok.

Ad 7) Zadavatel akceptuje navrhované technické řešení.

Ad 8) Zadavatel akceptuje navrhované technické řešení.

Ad 9) Zadavatel akceptuje navrhované technické řešení.

Ad 10) Zadavatel akceptuje navrhované technické řešení.

Ad 11) Zadavatel akceptuje navrhované technické řešení.

Ad 12) Zadavatel akceptuje navrhované technické řešení.

Ad 13) Zadavatel akceptuje navrhované technické řešení.

Ad 14) Zadavatel trvá na požadavku jednoho kombinovaného přístroje, který obsahuje shaver, pálení a duální pumpu a zároveň trvá na dodání vhodného příslušenství, jak je specifikováno v zadávací dokumentaci.

Ad 15) Zadavatel trvá na minimálně jednom nezávislém vstupu pro zpracování videosignálu minimálně ve 4K rozlišení.

S pozdravem

Mgr. Michal Kubiš, advokát
Externí administrátor

KUBIS&CO, advokátní kancelář
Plzeňská 3350/18
150 00, Praha 5
www.kubisco.eu

Původní zpráva

Datum 07.08.2023 08:20:47
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

prosím o odpovědi na dotazy k vysvětlení a upřesnění zadávací dokumentace:
1. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kamerová jednotka požaduje zadavatel mimo jiné „Technologii úzkopásmového (spektrálního) selektivního barevného zobrazení – technologie vytvářející barevně zkreslený obraz zvýrazňující oblasti tkáně s různým nasycením hemoglobinem změnou barvy dle úrovně nasycení respektive technologie napomáhající zvýraznění oblastí s nízkým kontrastem stejné barevnosti (zejména červeného spektra) změnou na jiné další barvy spektra mající vůči sobě vyšší kontrast“.

Bude zadavatel akceptovat technické řešení umožňující mimo jiné měřit in vivo tloušťku chrupavky a v reálném čase ji pomocí augmentované reality zobrazit na operačním monitoru, dále s možností rozšíření o zvýraznění nasycení tkání krví pomocí kontrastní látky a promítnutí takového obrazu na monitor? Z pohledu aplikace v ortopedii je zobrazení tloušťky chrupavky zásadně přínosnější pro operativu na rozdíl od úzkopásmového zobrazení.



2. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka - artroskopická požaduje zadavatel jednotku, která obsahuje shaver, pálení a duální pumpu v jednom přístroji.

Dle našich znalostí vyrábí takto kombinované zařízení pouze jediná společnost – společnost Relign Corp. / Zimmer Biomet. Bude zadavatel akceptovat 3 samostatné přístroje plnící stejný medicínský účel, které jsou vzájemně propojeny a spolupracují spolu?


3. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická požaduje zadavatel autoklávovatelnou (123-134ºC) motorovou ručku s ovládáním 3 tlačítky + joystick, režimů shaveru. Pálení a pumpy. Tlačítka mají funkce označeny barevně.
Dle našich znalostí vyrábí takto kombinované zařízení pouze jediná společnost – společnost Relign Corp. / Zimmer Biomet. Bude zadavatel akceptovat technické řešení plnící stejný medicínský účel s autoklávovatelnou (123-134ºC) motorovou ručkou shaveru ovládanou 2 tlačítky, automaticky spolupracující s artroskopickou pumpou, elektrodou pálení ovládanou 3 tlačítky a autoklávovatelným (123-134ºC) dálkovým ovládáním k artroskopické pumpě s barevně odlišenými tlačítky?

4. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická požaduje zadavatel Nožní 3 pedál s ovládaním režimů shaveru, pálení a pumpy. Pedál obsahuje žlutý aktivační pedál, modrý pedál pro koagulaci, černý pedál pro ovládání odsávání flush a lavage, dále tlačítka pro aktivaci pumpy, volbu následujícího a předchozího režimu.

Dle našich znalostí vyrábí takto kombinované zařízení pouze jediná společnost – společnost Relign Corp. / Zimmer Biomet. Námi nabízené technické řešení nabízí pedál pálení obsahující žlutý aktivační pedál, modrý pedál pro koagulaci, černý pedál pro ovládání nastavení režimu, pedál pumpy kombinovaný se shaverem, červený pedál pro lavage a modrý pro flush, tři šedé pedály pro ovládání shaveru. Bude zadavatel akceptovat technické řešení plnící stejný medicínský účel se dvěma oddělenými nožními pedály plnícími totožný medicínský účel?


5. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická požaduje zadavatel možnost připojení nástavců: kombinované nástavce 3-in-1 shaver+řezání+elektroda.
Dle našich znalostí vyrábí takto kombinované zařízení pouze jediná společnost – společnost Relign Corp. / Zimmer Biomet. Bude zadavatel akceptovat dodání samostatných elektrod a standardních fréz, které plní stejný medicínský účel a jsou považovány za standard v artroskopickém ošetření tkání nejen v České republice?


6. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická požaduje zadavatel hadicový set (DUAL) ve formě jednorázové kazety pro přítok a odtok.

Bude zadavatel akceptovat ekonomicky výhodnější technické řešení oddělených setů pro přítok a odtok?



7. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická otáčky oscilace 1500-5000 ot./min.

Bude zadavatel akceptovat technické řešení, splňující stejný medicínský účel s otáčkami oscilace 0-3000 ot./min.? Toto řešení je standardně používáno stovkami pracovišť nejen v ČR.


8. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická otáčky kostní frézy 3000-15000 ot./min.

Bude zadavatel akceptovat technické řešení, splňující stejný medicínský účel s otáčkami kostní frézy 0 -8000 ot./min.? Toto řešení je standardně používáno stovkami pracovišť nejen v ČR.

9. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická nastavení koagulace ve třech úrovních 55, 75 a 95W.

Bude zadavatel akceptovat technické řešení, s nastavitelnou koagulací ve třech úrovních, které je však specifikováno výkonově dle typu použité elektrody a plní stejný medicínský účel? Tj. není fixní hodnota výkonu, ale výkon se přizpůsobuje připojené elektrodě a tak je bezpečnější pro pacienta a lépe optimalizovaný pro operatéra?

10. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická nastavení ablace a plasmatického pálení v deseti úrovních 195W do 400W.

Bude zadavatel akceptovat technické řešení, s nastavitelnou ablací a plasmatickým pálením v deseti úrovních, které je však specifikováno výkonově dle typu použité elektrody a plní stejný medicínský účel? Tj. není fixní hodnota výkonu, ale výkon se přizpůsobuje připojené elektrodě a tak je bezpečnější pro pacienta a lépe optimalizovaný pro operatéra?


11. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická nastavení sání 10-100% po 10%

Bude zadavatel akceptovat technické řešení, s nastavením sání ve 4 úrovních, které plní stejný medicínský účel?

12. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická doba trvání lavage 5, 30 a 120s

Bude zadavatel akceptovat technické řešení, s dobou trvání lavage 120s, kterou může uživatel kdykoli přerušit a splňuje stejný medicínský účel? Toto řešení šetří množství distenčního média, protože si jeho objem pro vyčištění operačního pole řídí sám lékař.


13. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka – artroskopická požaduje zadavatel rozlišení použití nástroje a zvoleného programu zvukovým signálem.

Bude zadavatel akceptovat technické řešení, při kterém je zvukový signál doplněn informací o nastavení přímo na operačním monitoru?



14. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Kombinovaná jednotka - artroskopická požaduje zadavatel jednotku která obsahuje shaver, pálení a duální pumpu v jednom přístroji a k němu
základní spotřební materiál v celkovém počtu minimálně:

o 10 ks ............... Hadicový set pro oplach a odsávání
o 4ks resterilizovatelné motorové rukojeti
o 12ks kombinovaná fréza s elektrodou 5,0 mm
o 12ks kombinovaná fréza s elektrodou 4,2 mm
o 4ks shaverová fréza 3,5 mm
o 4ks shaverová féza zahnutá 3,4 mm
o 4ks elektroda s mechanickým řezem 4,4mm


Dle našich znalostí vyrábí takto kombinované zařízení pouze jediná společnost – společnost Relign Corp. / Zimmer Biomet. V případě, že bude zadavatel akceptovat 3 samostatné přístroje plnící stejný medicínský účel, které jsou vzájemně propojeny a spolupracují spolu, bude zadavatel akceptovat dodání k nim vhodnému příslušenství, v počtech viz. níže?

o 10 ks ............... Hadicový set pro oplach
o 10 ks ............... Hadicový set pro odsávání
o 4ks resterilizovatelné motorové rukojeti
o 12ks elektrodou s odsáváním 3,9 mm
o 12ks elektroda s odsáváním 3,3 mm
o 5ks shaverová fréza 3,5 mm
o 5ks shaverová fréza zahnutá 3,5 mm
o 4ks elektroda s řezem 90°



15. V zadávací dokumentaci, příloze č.2e – Technická specifikace – Část 5. laparo sestava artro LT, v sekci Záznamové zařízení požaduje zadavatel minimálně jeden nezávislý vstup pro zpracování videosignálu minimálně ve 4K rozlišení.

Bude zadavatel akceptovat technické řešení zpracování obrazu ve FullHD? Vzhledem k velikosti souborů ve 4K a jejich komplikovanému dalšímu zpracování v normálních PC je toto považováno jako dlouhodobý standard. Stejně tak doposud malé rozšíření zobrazovacích zařízení ve 4K mimo operační sály nedává tomuto požadavku podklad – 4K videozáznam.

Za odpovědi na naše dotazy předem děkuji.
S pozdravem,

Kateřina Schwarz