Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení Část 1 Defibrilátory vyšší třídy a automatické externí defibrilátory
Odesílatel Gabriela Růžičková
Organizace odesílatele Krajská zdravotní, a.s. [IČO: 25488627]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 07.08.2023 13:38:19
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3

Dotaz č.1:
Zadavatel v technické specifikaci požaduje • Bifázická technologie výboje s
eskalací energie výboje až do 360 J při manuálním i poloautomatickém (AED) režimu. Námi nabízené přístroje disponují patentovanou technologií rektilineárního bifázického výboje Rectilinear Biphasic ™. Tato technologie již nepracuje v vysokoenergetickým výbojem 360J tak jak je tomu u starších typů přístrojů. Technologie Rectilinear Biphasic ™ tím zkracuje čas nástupu efektivní defibrilace a díky snížení výbojové energie eliminuje zátěž myokardu. Použití výboje o 360J je dle studií neindikovaná. Přikládáme vyjádření předsedy České resuscitační rady, MUDr. Anatolije Truhláře
Dotaz: bude zadavatel akceptovat modernější technologii, které umožňuje eskalaci výbojů od 1 do 200J?

Odpověď dotaz č. 1
Zadavatel trvá na bifázické technologii výboje s eskalací energie výboje až do 360 J při manuálním i poloautomatickém (AED) režimu. Dle FDA, s čímž korespondují i praktické zkušenost, je u morbidně obézních pacientů, resuscitace s výbojem 200J neúčinná a při zvýšení výboje na 360J došlo k obnově srdeční činnosti.

Dotaz č.2:
Zadavatel v technické specifikaci požaduje • Možnost výběru energie
defibrilačního výboje v minimálně 25 krocích (v manuálním režimu)
Námi nabízené přístroje disponují patentovanou technologií rektilineárního bifázického výboje Rectilinear Biphasic ™. Přístroje pracují s výbojovou energií v rozsahu 1 – 200J a ta je nastavitelná ve 20 krocích a to, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 15, 20, 30, 50, 70, 85, 100, 120, 150, 200 joulů
Dotaz: bude zadavatel akceptovat modernější technologii, které umožňuje nastavení maximální energie postupně v 20 krocích?

Odpověď dotaz č. 2
Zadavatel trvá na možnosti výběru energie defibrilačního výboje v minimálně 25 krocích (v manuálním režimu)

Dotaz č.3:
Zadavatel požaduje
• Metronom se zvukovým signálem a možností nastavení poměru
kompresí hrudníku a umělých vdechů
Námi nabízené přístroje jako jediné disponují patentovanou technologií See-Thru a Real CPR, které monitorují správně prováděnou KPR v reálném čase a ve všech jejích parametrech včetně prodlev během KPR. Kvalita prováděné masáže není tedy korigována metronomem, ale hlasově (upozornění na chyby) a vizuálně na monitoru přístroje.
Dotaz: bude zadavatel akceptovat moderní technologii See-Thru a Real CPR, která nahrazuje metronon, který hlídá pouze frekvenci masáže?

Odpověď dotaz č. 3
Zadavatel akceptuje nabízené řešení.

Dotaz č.4:
Zadavatel požaduje • Možnost monitorace pacienta po dobu minimálně 300 minut, nebo minimálně 400 defibrilačních výbojů nebo stimulace pacienta po dobu minimálně 300 minut (platí pro plně nabité baterie)
Dotaz: bude zadavatel akceptovat nabídku s kapacitou baterie 360 min. monitorace v plném režimu a maximálním počtem výbojů 300?

Odpověď dotaz č. 4
Zadavatel požaduje přístroj, který umožňuje monitoraci pacienta po dobu minimálně 300 minut nebo minimálně 400 defibrilačních výbojů nebo stimulace pacienta po dobu minimálně 300 minut.

Dotaz č.5:
Zadavatel požaduje • Napájení dvěma nezávislými bateriemi s indikací stavu baterie na jejím těle a automatickým přepínáním mezi bateriemi
Námi nabízené přístroje disponují pouze jednou baterií s vysokou kapacitou, což významně snižuje celkovou váhu přístroje
Dotaz: bude zadavatel akceptovat nabídku přístroje, který disponuje pouze jednou baterií s vysokou kapacitou?

Odpověď dotaz č. 5
Zadavatel trvá na napájení dvěma nezávislými bateriemi s indikací stavu baterie na jejím těle a automatickým přepínáním mezi bateriemi.

Automatické externí defibrilátory

Dotaz č.1:
Zadavatel v technické specifikaci požaduje • Přehledný barevný displej s dobrou viditelností i za ztížených světelných podmínek a s úhlopříčkou minimálně 5 palců (nebo rozměr minimálně 120 mm x 80 mm)
Dotaz: bude zadavatel akceptovat černobílý displej o rozměrech 3,2 palce?

Odpověď dotaz č. 1
Zadavatel trvá na požadavku přehledný barevný displej s dobrou viditelností i za ztížených světelných podmínek a s úhlopříčkou minimálně 5 palců (nebo rozměr minimálně 120 mm x 80 mm)

Dotaz č.2:
Zadavatel v technické specifikaci požaduje • Bifázická křivka výboje s automaticky nastavenou hodnotou výstupní energie od 150 do 360 J (nastavení dle aktuální transthorakální impedance pacienta)
Námi nabízené přístroje disponují patentovanou technologií rektilineárního bifázického výboje Rectilinear Biphasic ™.Tato technologie již nepracuje v vysokoenergetickým výbojem 360J tak jak je tomu u starších typů přístrojů. Technologie Rectilinear Biphasic ™ tím zkracuje čas nástupu efektivní defibrilace a díky snížení výbojové energie eliminuje zátěž miokardu. Použití výboje o 360J je dle studií neindikovaná. Přikládáme vyjádření předsedy České resuscitační rady, MUDr. Anatolije Truhláře
Dotaz: bude zadavatel akceptovat modernější technologii, které umožňuje maximální výboj 200J?

Odpověď dotaz č. 2
Zadavatel trvá na bifázické technologii výboje s eskalací energie výboje až do 360 J při manuálním i poloautomatickém (AED) režimu. Dle FDA, s čímž korespondují i praktické zkušenost, je u morbidně obézních pacientů, resuscitace s výbojem 200J neúčinná a při zvýšení výboje na 360J došlo k obnově srdeční činnosti.

Dotaz č.3:
Zadavatel požaduje • Životnost baterie minimálně 400 výbojů o hodnotě 200 J
Dotaz: bude zadavatel akceptovat maximální počet výbojů 300 v hodnotě 200J?

Odpověď dotaz č. 3
Zadavatel trvá na životnosti baterie minimálně 400 výbojů o hodnotě 200 J

Dotaz č.4:
Zadavatel požaduje • Doba nabíjení přístroje při defibrilaci maximálně 8 sekund (na 200 J).
Dotaz: bude zadavatel akceptovat nabídku, doba nabití na maximální výbojovou energii je do 10 sec.?

Odpověď dotaz č. 4
Zadavatel trvá na době nabíjení přístroje při defibrilaci maximálně 8 sekund (na 200 J)

Aktuální lhůta pro podání nabídek je u konkrétní části zakázky na profilu zadavatele