Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení "REACT-EU 98 - Dodávka serverů pro systémy PACS a virtualizačního prostředí pro Krajskou zdravotní a.s., Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. - pracoviště Rumburk“
Odesílatel Michal Kubiš
Organizace odesílatele Krajská zdravotní, a.s. [IČO: 25488627]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 02.07.2023 21:42:29
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

k Vašim dotazům uvádí zadavatel následující:

Váš dotaz směřuje na úpravu podmínek smlouvy, která je přílohou zadávací dokumentace. Tento návrh smlouvy je v souladu se zadávací dokumentací obligatorní a připouští pouze doplnění/změnu předem vyznačených informací. Vaší žádosti tedy bohužel nelze vyhovět.

S pozdravem

Mgr. Michal Kubiš
Externí administrátor

KUBIS&CO, advokátní kancelář
Plzeňská 3350/18
150 00, Praha 5

Původní zpráva

Datum 30.06.2023 10:48:49
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážený zadavateli,

žádáme Vás o vysvětlení zadávací dokumentace k výběrovému řízení: "REACT-EU 98 - Dodávka serverů pro systémy PACS a virtualizačního prostředí pro Krajskou zdravotní a.s., Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. - pracoviště Rumburk“

V návrhu kupní smlouvy v odstavec 10. čl. VII. PRÁVA A POVINNOSTI SMLUVNÍCH STRAN, DŮVĚRNÉ INFORMACE, zadavatel stanovil:

10. Smluvní strany shodně prohlašují, že žádné ustanovení této smlouvy (včetně všech jejích příloh), nepředstavuje obchodní tajemství žádné smluvní strany podle § 504 občanského zákoníku a ani důvěrné informace, a souhlasí s uveřejněním této smlouvy v plném rozsahu.

Žádáme zadavatele, aby v tomto odstavci zohlednil, že pokud dodavatel označí obchodní tajemství, tedy naplní jeho zákonem dané znaky, nebude zveřejněno, neboť není vhodné ani běžnou obchodní praxí svévolně vyzrazovat obchodní tajemství, resp. nabízené řešení, vybraného dodavatele a připravovat ho tak o konkurenční výhodu a jeho know-how.

S pozdravem

M Computers s.r.o.