Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Část 1 – Laminární boxy pro Krajskou zdravotní, a.s.
Odesílatel Gabriela Růžičková
Organizace odesílatele Krajská zdravotní, a.s. [IČO: 25488627]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 15.06.2023 11:22:46
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel trvá na rozsahu, ale umožňuje prokázat technickou kvalifikaci předložením seznamu více dodávek v rámci jednoho objednatele.

Původní zpráva

Datum 12.06.2023 10:22:42
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

pro část 1 veřejné zakázky požaduje zadavatel prokázaní technické kvalifikace předložením seznamu minimálně 2 významných dodávek laminárních boxů realizovaných dodavatelem v období 3 let před zahájením předmětného zadávacího řízení. Minimální rozsah plnění významné dodávky požadovaný zadavatelem je 400.000,- Kč bez DPH.

Uchazeč si je plně vědom skutečnosti, že účelem technické kvalifikace je prokázání schopnosti uchazeče splnit předmětnou veřejnou zakázku řádně a včas. Současně si však dovoluje upozornit na skutečnost, že zadavatelem stanovená požadovaná hodnota každé významné dodávky je v nepoměru k hodnotě plnění, vzhledem k ceně obvyklé jednotlivého dílčího laminárního boxu. Stanovený požadovaný rozsah plnění každé významné dodávky, jejichž prokázání zadavatele požaduje je dle názoru uchazeče v přímém rozporu se zásadou přiměřenosti.

S ohledem na výše uvedené skutečnosti si uchazeč dovoluje podat tuto žádost o vysvětlení zadávací dokumentace, aby zjistil:
1. Zda zadavatel na výše uvedeném požadavku skutečně trvá, případně zda zadavatel upraví požadovaný rozsah plnění významné dodávky?
2. Případně zda je možné prokázat technickou kvalifikaci předložením seznamu více významných dodávek, přičemž pro prokázání požadovaného rozsahu by byl rozhodný součet hodnot těchto dílčích významných dodávek?

Děkujeme za odpověď, s pozdravem

DYNEX TECHNOLOGIES, spol. s r.o.