Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Část 1 – Laminární boxy pro Krajskou zdravotní, a.s.
Odesílatel Gabriela Růžičková
Organizace odesílatele Krajská zdravotní, a.s. [IČO: 25488627]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 06.06.2023 10:21:17
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Ad 1: Netrváme na nerezové úpravě zadní stěny. Podstatné je, aby povrchová úprava byla odolná proti otěru a dezinfekčním prostředkům. Avšak nerezová ocel na pracovní ploše je nepřekročitelnou podmínkou.

Ad 2: Jak se zadavatel vyjadřoval už dříve, netrváme na požadavku výškové nastavitelnosti pracovní plochy.

Ad 3: Zadavatel umožní prohlídku místa plnění

Ad 4: Ano, výtahy zde jsou, více na prohlídce místa plnění - datum bude upřesněno

Původní zpráva

Datum 31.05.2023 15:19:42
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

máme několik dotazů na zadavatele:

1) Zadavatel požaduje zadní stěnu z nerezu. Námi nabízené boxy mají zadní stěnu z klasické oceli s antimikrobiálním nátěrem IsoCide. Toto řešení povrchu je funkčně srovnatelné, ne-li lepší než nerez. Bude zadavatel akceptovat i námi navržené řešení klasické oceli s antimikrobiálním nátěrem?

2) Zadavatel požaduje stojan tak, aby bylo "umožněno nastavení výšky pracovní plochy". Zcela se ztotožňujeme s dotazem uveřejněným v rámci dodatečných informací č. 1. Nastavování výšky plochy se v praxi používá opravdu minimálně. Potvrzujeme také, že v takovém případě je nutno nabídnout speciální stojan, který značně navýší cenu celé zakázky a užitná hodnota zboží vzroste minimálně. Pro představu, cena klasického stojanu (výška stojanu 711 mm, výška pracovní plochy cca 80 cm) se pohybuje okolo 10 tisíc kč bez DPH, zatímco speciální nastavitelný stojan cca 6x tolik! Prosím ještě jednou o zvážení. Opravdu zadavatel trvá na původní specifikaci?

3) Zadavatel požaduje box s přívodem plynu a zároveň v rámci dodatečných informací č. 1 doplnil, že vyžaduje službu připojení plynu ze strany dodavatele. V takovém případě prosíme o detaily ke každému boxu, jak daleko od boxu bude předpřipraven výstup plynu, jakou bude mít koncovku a jaké případně další překážky bude nutné překonat, či zda má zadavatel další požadavky.

4) Zadavatel neuvádí u pracoviště Oddělení klinické biochemie Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., zda je k dispozici výtah možný pro použití pro stěhování boxů.

Děkujeme za vyjádření, s pozdravem

DYNEX TECHNOLOGIES, spol. s r.o.