Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Část 2 – Laminární boxy pro Transfuzní oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.
Odesílatel Gabriela Růžičková
Organizace odesílatele Krajská zdravotní, a.s. [IČO: 25488627]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 23.05.2023 15:23:24
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

1) netrváme na původním požadavku

2) na požadavkku netrváme

3) nepožadujeme zajištění připojení k plynu

Původní zpráva

Datum 22.05.2023 15:51:41
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

1) V zadávací dokumentaci i kupní smlouvě se hovoří o zdravotnických prostředcích a jsou zmíněny služby dle zákona o zdravotnických prostředcích. V technických požadavcích ovšem není požadováno, že by nabízené laminární boxy měly být zdravotnickými prostředky (IVDR dle nařízení EU 2017/746, ZP dle směrnice 93/42/EC nebo IVD dle směrnice 98/79/EC).

Chtěl bych se tedy zeptat, zda zadavatel požaduje dodání zboží, které je oficiálně zdravotnickým prostředkem, či nikoliv.

Upozorňujeme, že nám není znám žádný laminární box na trhu deklarovaný jako zdravotnický prostředek, je tedy vysoce pravděpodobné, že v takovém případě nedostane zadavatel žádnou vhodnou nabídku.



2) Zadavatel požaduje stojan s nastavením výšky pracovní plochy a s kolečky. Nastavování výšky plochy se v praxi používá opravdu minimálně. Navíc bude box připojen k plynu, tedy bude značně omezena možnost jeho přemisťování pomocí koleček.

Trvá zadavatel na tomto požadavku? V takovém případě je nutno nabídnout speciální stojan, který značně navýší cenu celé zakázky a užitná hodnota zboží vzroste minimálně.



3) Zadavatel požaduje box s přívodem plynu. Je též požadováno připojení k plynu v rámci instalace boxu a zahrnutí této služby do ceny, nebo si zajistí připojení k plynu sám? Upozorňujeme, že dle platné legislativy připojení k plynu musí provést specializovaná firma nebo pracovník s příslušným oprávněním.