Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení Modernizace gynekologicko-porodnického oddělení – porodnice, šestinedělí, Krajská zdravotní, a.s. – Nemocnice Teplice, o.z. – stavební práce
Odesílatel Monika Ondová
Organizace odesílatele Krajská zdravotní, a.s. [IČO: 25488627]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 23.05.2022 14:08:03
Předmět Oznámení zadavatele_23.05.2022

Vážení,
věnujte prosím pozornost následujícímu sdělení:

Zadávací dokumentací vymezený technický popis v projektové dokumentaci je specifikován projektantem jako minimální, tj. jako minimální technické požadavky, které musí být splněny, aby byly naplněny zadavatelem vymezené požadavky. Tudíž obecně platí, že dodavatel může nabídnout plnění s lepšími kvalitativními parametry. Projektant tak vymezuje minimální technické požadavky nejen na základě platných norem, ale i na základě vlastních zkušeností při projektování obdobných provozů, a zásadně na základě zavedených potřeb uživatele – zadavatele.

Zadavatel upřesňuje, že vnitřní jádro podhledových desek může být ze skelného vlákna stejně tak i z kamenného vlákna, tj. obecně z minerálního vlákna, vždy při dodržení ostatních technických parametrů stanovených v projektové dokumentaci.
Jelikož v zadávací dokumentaci – výkazu výměr se uvádí u vymezení podhledů i formulace „podhledy z minerálního vlákna“, dojde tímto upřesněním k nápravě různorodé formulace způsobující různorodý výklad.