Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Monitorovací systémy pro Nemocnici Most, o.z. část A
Odesílatel Zbyněk Tichý
Organizace odesílatele Krajská zdravotní, a.s. [IČO: 25488627]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 29.01.2014 12:02:34
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací II

k dotazu č. 1

Zadavatel k dotazu uvádí následující:
Požadavkem na kontinuální neinvazivní měření krevního tlaku zadavatel neurčuje metodu měření. Je vyžadováno, aby monitor, případně modul monitoru umožňoval režim kontinuálního měření min. po dobu 5 min. pro cílovou skupinu pacientů.

Z medicínského hlediska nelze kontinuální neinvazivní měření krevního tlaku plně nahradit dvou hadicovým měřením TK oscilometrickou metodou, jelikož v druhém případě se nejedná o kontinuální měření, ale o měření TK v pravidelných, většinou nastavitelných intervalech. Kontinuální měření TK, je nesmírně důležitým parametrem sledování hemodynamiky a zvláště u pediatrických pacientů jsou preferovány neinvazivní způsoby, v případech, kdy to ještě klinický stav dovoluje.

k dotazu č. 2

Zadavatel k dotazu uvádí následující:
Na základě znalostí portfolia výrobců nabízejících monitorovací systémy není tento požadavek diskriminační. Není pravdou, že tento požadavek zvýhodňuje jednoho výrobce. Zadavatel umožní uchazečům návštěvu pracoviště pro získání informací o stávajícím vybavení.

Z medicínského hlediska propojení monitorů a monitorovací centrály s externími zařízeními je z pohledu klinika – uživatele nesmírně důležité a má své opodstatnění. Sledování parametrů nastavených na ventilátoru a zvláště nejrůznějších trendů na obrazovce u pacienta, nebo na centrále a možnost jejich dokumentace, stejně jako sledování trendu aktuální koncentrace kyslíku v inkubátorech, nebo teploty prostředí, má z klinického pohledu význam nejen praktický, ale i forenzní.

Zadavatel z výše uvedených důvodů trvá na vyjmenovaných požadavcích.

Vyjádření k medicínským hlediskům k oběma dotazům byla zadavatelem konzultována a potvrzena předsedou výboru Sekce intenzivní medicíny při České pediatrické společnosti.

Zadavatel dále upřesňuje termín pro podání nabídek na 11.02.2014 v 10:00. Otevírání obálek proběhne v sídle zadavatele 11.02.2014 v 12:00.

Původní zpráva

Datum 22.01.2014 10:09:37
Předmět Žádost o poskytnutí dodatečných informací

dobrý den, zasíláme žádost. s pozdravem


Přílohy
medisap_dodatečný dotaz.pdf (556.89 KB)