Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Úklid komunikací a údržba zeleně v areálu Krajské zdravotní, a.s. - Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.
Odesílatel Zbyněk Tichý
Organizace odesílatele Krajská zdravotní, a.s. [IČO: 25488627]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 07.11.2013 14:43:10
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací

K vaší žádosti o poskytnutí dodatečných informací sdělujeme, že ve Vámi zmiňované ustanovení ( viz níže ) mají obě smluvní strany stejnou možnost smlouvu ukončit, tedy oběma smluvním stranám je dáno stejné právo, Smlouva v tomto ustanovení nezakládá disproporci jedné ze smluvních stran.

citace:
článek IV, odst. 3 Smluvní strany jsou oprávněny tuto smlouvu ukončit výpovědí bez udání důvodu. Výpovědní lhůta je 1 měsíc a počíná běžet první den následujícího měsíce po doručení výpovědi druhé smluvní straně

Původní zpráva

Datum 06.11.2013 15:54:31
Předmět Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Citujeme:
Za podstatné porušení smlouvy na straně Poskytovatele se považuje:
Neprovádění prací ve sjednaném termínu, a to ani po písemném upozornění Objednatele, v němž bude stanovena náhradní přiměřená lhůta (15 dní) k poskytnutí plnění dle této smlouvy,
- tomu odstavci naprosto rozumíme,
ale znění článku IV, odst. 3 citace:
Smluvní strany jsou oprávněny tuto smlouvu ukončit výpovědí bez udání důvodu. Výpovědní lhůta je 1 měsíc a počíná běžet první den následujícího měsíce po doručení výpovědi druhé smluvní straně.
Jinak řečeno, zástupce zadavatele, bude v konkrétní den v nedobrém rozpoložení a pošle zhotoviteli jednoměsíční výpověď bez udání důvodů, je naprosto nepřijatelné v právním vědomí účastníků smluvních vztahů, zásadně s tímto odstavcem nesouhlasíme a žádáme ho upravit k formulaci, kdy výpověď předchází nástroje sankcí.